Samenhang creëren vanuit verschillen
handen


Waarom doen mensen wat ze doen? Is er verband met het feit dat ‘bezieling’ leidt tot ‘actie’ en wordt opgevolgd door ‘reactie’? Zeker! Daarom is het fijn om mensen zicht te laten krijgen in hetgeen hen bezielt. Dat zij de betekenis en bezieling in hun leven en werk ontdekken. Dat mensen leren waar hun hart ligt en van daaruit leren, werken en vooral leven.
‘Leren’ is voor mij bewustwording en hangt altijd samen met hetgeen in de buitenwereld gebeurt. In onderstaande afbeelding wordt deze ‘oneindige loop’ helder:
loop

De innerlijke wereld en de buitenwereld zijn niet altijd in relatie met elkaar. Soms hebben we het zo druk dat alleen de buitenwereld telt: Het werk moet af; resultaten moeten worden behaald; de kinderen moeten naar school en worden ondersteund, en wat al niet meer…
Tegelijkertijd wordt helder dat wanneer we geen tijd besteden aan onze binnenwereld we onszelf geen voeding geven. Denk aan de vier seizoenen. De bloei in de zomer is een resultaat van de gerichtheid ‘onder de grond’ van de boom. Zo geldt het ook voor ons. Wanneer het lukt om het innerlijk en de buitenwereld met elkaar in relatie te houden, dan kunnen mensen zichzelf ontwikkelen binnen het ‘Hier-en-nu’. Door vragen te stellen en in te zoomen op wat jou bezig houdt, ontdek ook jij waarom je bepaalde keuzes maakt en wat je echt ‘wilt’. Hierdoor kun je naar jezelf kijken en vanuit je eigen verantwoordelijkheid de stappen zetten in het leven die bij jou passen.